آموزش نحوه صحیح مسواک زدن
گاهی اوقات افراد فکر میکنند مسواک زدن روش خاصی ندارد و هر چه مسواک را محکمتر روی دندان بکشند دندانها تمیزتر میشوند. این افراد تصور میکنند کشیدن مسواک به روی دندان به هر شکلی مفید است و باعث تمیز شدن و سفید شدن دندانها میشود اما اینطور نیست. اگر فردی نحوه صحیح مسواک زدن را نداند ممکن است با این کار آسیب جدی به لثه و دندانهای خود وارد کند. پس با ما همرا باشید تا با نحوه صحیح مسواک زدن آشنا شویم.
اولین موضوعی که باید در خصوص مسواک زدن رعایت شود حفظ آرامش و دوری از عجله است. لثه توان فشار بیش از حد مسواک را ندارد و در صورت اشتباه مسواک زدن به مرور تحلیل میرود و تحلیل لثه، مهمترین عامل در آسیب دیدگی دندانها است.
نکتهای که در خصوص نحوه صحیح مسواک زدن باید به خاطر داشته باشید این است که مسواک باعث جدا شدن خردههای غذا بین لثه و دندان است و صرفا روشی برای سفید کردن دندان نیست. همچنین باید توجه داشت که همه دندانها نیاز دارند به طور مرتب مسواک شوند پس هر فرد باید از یک الگو در مسواک زدن استفاده کند تا قسمت از دهان فراموش نشود.
مثلا ابتدا دندانهای پایین را از داخل و خارج بشوید و بعد داخل و خارج دندانهای بالا را بشویید و برای هر فک از سمت چپ به راست حرکت کنید. با این کار احتمال فراموشی در مسواک زدن برخی دندانها از بین میرود. حتما توجه داشته باشید که مسواک باید با زاویهی 45 درجه نسبت به خط لثه زده شود و دندانها را به سمت مخالف جاروب کند. برای آشنایی با نحوه صحیح مسواک زدن توصیه میشود حتما ویدئوی بالا را مشاهده کنید.
استفاده از نخ دندان، مسواک و دهانشویه به صورت پیدرپی و در یک بازه زمانی موردی است که باید به صورت روزانه اجرا شود است زیرا این 3 عمل، مکمل یکدیگر هستند و فرد در صورت استفاده متوالی از آنها، در بلند مدت بهترین نتیجه را میگیرد. در خصوص ترتیب نخ دندان و مسواک، بهتر است شخص ابتدا نخ دندان بکشد سپس از مسواک و خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کند.
همچنین استفاده از مسواک مناسب امری اجتناب ناپذیر است. مسواک مناسب حتما باید 2 شرط را داشته باشد؛ اول باید بسیار نرم باشد تا هم لثه را اذیت نکند و هم به مینای دندان آسیب نرساند و دوم اینکه از مصرف مسواکهای بزرگ باید دوری کرد زیرا به دندانهای انتهایی نمیرسند.
مورد بسیار مهم دیگر کیفیت مسواک زدن به دندانهای عقبی است. برخی افراد به دلیل سخت بودن مسواک زدن به دندانهای خلفی، دندانهای عقبی را با کیفیت پایینتری مسواک میزنند و زود از آنها میگذرند در صورتیکه دندانهای عقبی به رسیدگی بیشتری نیاز دارند.
به طور کلی هر شخص در شبانه روز باید حداقل 2 بار مسواک بزند و هر بار باید حداقل 2 دقیقه طول بکشد تا از تمیز شدن دندانها اطمینان حاصل شود. در ضمن هر مسواک 3 ماه عمر مفید دارد و بعد از آن کیفیت خود را از دست میدهد و باید آن را با مسواک جدید جایگزین کرد. دندانپزشکان توصیه میکنند اشخاص روی زبان را نیز مسواک کنند چون زبان محل مناسبی برای رشد باکتریها است و کمک شایانی به بهداشت فردی اشخاص میکند.
در مورد مسواک زدن باید به دو نکته دیگر توجه داشت. یکی اینکه مسواک زدن نباید سریع بعد از غذا خوردن صورت پذیرد و یک فاصله حداقل نیم ساعتی باید بین غذا خوردن و مسواک زدن وجود داشته باشد. در صورت رعایت نکردن این مورد ممکن است به مینای دندان خود آسیب برسانید و نکته دیگر اینکه استفاده از مسواک برقی توسط دندانپزشکان توصیه شده است مخصوصا برای کودکان، زیرا آنها را به مسواک زدن تشویق میکند.
درمانگاه دندانپزشکی سیو تلاش دارد تا با تولید محتوای متنی و ویدئوی به بالا بردن سطح بهداشت فردی همشهریان در رباط کریم، پرند و شهریار کمک کند تا همشهریان عزیز دچار آسیب دیدگی دندان نشوند. یکی از راههای مناسب جلوگیری از پوسیدگی دندان، مراجعه دورهای به دندانپزشک به همراه عکس OPG است. درمانگاه دندانپزشکی سیو به آدرس رباط کریم، بلوار امام خمینی، طبقه بالای کارگزاری تامین اجتماعی، همه روزه آماده خدمت رسانی به اهالی محترم رباط کریم، پرند و شهریار است. جهت دریافت وقت با شماره تلفن 02156424420 تماس حاصل نمایید.
ممنون از توضیحات خوبتون. اگر مسواک زدن بدون خمیردندان باشه مشکلی پیش میاد؟
مسواک به صورت مکانیکی باعث تمیزی دندانها میشود اما دندان برای تمیزی بهتر، نیاز به یک مکمل شیمیایی هم دارد. خمیردندان علاوه بر خواصی مثل خوشبوکنندگی و حتی روشن کردن دندان، به دلیل فلوراید موجود در ترکیباتش، اثر ضد پوسیدگی خوبی دارد و همچنین باعث حفظ شدن فلور طبیعی دهان میشود. پس حتما سعی کنید از خمیر دندان مناسب با شرایط دهان و دندان خود در کنار مسواک استفاده کنید.