مقالات

ارتودنسی یا کامپوزیت

ارتودنسی یا کامپوزیت

ارتودنسی یا کامپوزیت ؟ کدام را انتخاب کنیم ؟

انسان به طور غریزی علاقه سرشاری به زیبایی دارد. همانطور که می‌دانید زیبایی و مرتب بودن دندان‌ها در زیبایی چهره بسیار تاثیر دارد به همین دلیل افراد گاهی در جستجوی راهی برای به دست آوردن زیبایی در زمان کوتاه می‌افتند. یکی از این میانبرها استفاده از درمان کامپوزیت یا لمینت به جای ارتودنسی است.

اگر دندان شخص دچار به هم ریختگی و یا کجی باشد شخص باید از درمان ارتودنسی استفاده کند اما به دلیل زمانبر بودن ارتودنسی و صرف انرژی زیاد و مشکلاتی از قبیل زخم شدن دهان، سخت غذا خوردن و مشخص بودن براکت‌های دندانی، اشخاص تمایل کمتری برای درمان ارتودنسی از خود نشان می‌دهند و دنبال راه‌های زود بازده مثل کامپوزیت می‌روند. البته امروزه با استفاده از براکت‌های نامرئی درمان ارتودنسی مثل گذشته درون دهان فرد دیده نمی‌شود و جویدن غذا نیز با براکت‌های نامرئی حل شده است و شخص احساس راحتی بیشتری با آن‌ها دارد.

در این مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید بین ارتودنسی یا کامپوزیت یکی را انتخاب کنید.

وقتی دندان به ارتودنسی نیاز دارد کدام را انتخاب کنیم؟ ارتودنسی یا کامپوزیت ؟

اخیرا مشاهده می‌شود بسیاری از مواردی که بیمار نیاز به درمان ارتودنسی دارد به دلیل موج زیبایی تشکیل شده در کشور به سمت درمان کامپوزیت و یا لمینت حرکت می‌کنند که این کار در بسیاری از موارد اشتباه است. در واقع زمانی که دندان بیمار دچار ناهنجاری دندانی یا کجی و به هم ریختگی باشد فرد باید از درمان ارتودنسی استفاده کند.

در مواردی که شخص شرایط استفاده از کامپوزیت و یا لمینت را داشته باشد این روش‌ها بسیار خوب و کاربردی هستند و به زیبایی شخص کمک شایانی می‌کنند اما اگر دندان شخص نیاز داشته باشد ردیف و مرتب شود، استفاده از درمان کامپوزیت و لمینت اصلا توصیه نمی‌شود و ممکن است شخص بعد از انجام این کار لثه‌های ملتهبی داشته باشد، زیبایی مورد نظر شخص به دست نیاید و بعد از مدتی از انجام این کار پشیمان شود. در این گونه موارد حتما باید به دستورات دندانپزشک اعتماد کرد.

ارتودنسی یا کامپوزیت

کامپوزیت به جای ارتودنسی چه زمانی کاربرد دارد ؟

استفاده از درمان کامپوزیت به جای ارتودنسی زمانی کاربرد دارد که ناهنجاری دندانی فرد کم باشد و بتوان آن را با کامپوزیت پوشاند طوری که بیمار در دراز مدت دچار مشکل نشود اما اگر مشکلات قرارگیری دندان درون دهان فرد زیاد باشد قطعا کامپوزیت به جای ارتودنسی توسط دندانپزشک توصیه نمی‌شود و این خود بیمار است که اصرار بر استفاده از کامپوزیت دارد.

در این مواقع بعد از مدتی این خود بیمار است که از درمان کامپوزیت پشیمان شده و متوجه اشتباه خود می‌شود.

ارتودنسی یا کامپوزیت، هزینه کدام یک کمتر است ؟

هزینه مربوط به ارتودنسی یا کامپوزیت در مناطق مختلف و یا توسط دندانپزشکان مختلف متفاوت است و نمی‌توان گفت هزینه کدام یک کمتر است و در حالت کلی تفاوت چندانی بین هزینه ارتودنسی یا کامپوزیت دیده نمی‌شود اما این دو درمان در پرداخت هزینه یک تفاوت اساسی دارند. هزینه ارتودنسی در بلند مدت و به صورت ماهیانه توسط بیمار پرداخت می‌شود اما در مورد کامپوزیت در یک جلسه و به صورت کامل از بیمار دریافت می‌شود.

دندانپزشک بر چه معیاری به بیمار مشاوره می‌دهد ؟

دندانپزشک معتمد همیشه بر اساس منافع بیمار نظر می‌دهد و گزینه پیشنهادی او همیشه در دراز مدت به سود بیمار است. دندانپزشک در مورد استفاده بیمار از ارتودنسی یا کامپوزیت به موارد بسیار توجه می‌کند اما یکی از مواردی که در تصمیم گیری نقش اساسی دارد وضعیت دندان‌های بیمار است.

در واقع اگر شخص دندان‌های سالمی داشته باشد که رنگ مناسبی هم دارند ولی چینش آن‌ها دچار مشکل است روش ارتودنسی را پیشنهاد می‌کند چون بهترین درمان برای این گونه دندان‌ها ارتودنسی است اما اگر دندان شخص دچار پریدگی و یا شکستگی باشد و رنگ خوبی هم نداشته باشد در صورتیکه شرایط درمان کامپوزیت را داشته باشد احتمالا درمان کامپوزیت را پیشنهاد می‌کند.

مهمترین عامل در تشخیص روش مناسب برای دندان، تشخیص دندانپزشک است و این از مواردی است که فرد باید بی چون و چرا به دندانپزشک اعتماد کند. مثلا ممکن است در موردی پزشک پیشنهاد ارتودنسی دهد و و شخص بر خلاف نظر دندانپزشک از کامپوزیت استفاده کند و بعد از مدتی شاهد شکستن کامپوزیت دندان خود خواهد بود.

نکاتی در مورد استفاده از ارتودنسی یا کامپوزیت

  • درمان ارتودنسی به زیبا شدن دندان‌ها، بهتر جویدن غذا، تنفس بهتر و اعتماد به نفس بالاتر کمک شایانی می‌کند و در صورت سالم بودن دندان شخص، به شرایط سنی فرد بستگی ندارد.
  • درمان کامپوزیت بیشتر یک روش برای زیبایی است و بهتر است برای کودکان مورد استفاده قرار نگیرد و همان روش ارتودنسی برای کودکان درمان بسیار بهتری است.
  • یکی از مزایا کامپوزیت دندان سرعت بالا در نتیجه گرفتن است که این باعث تمایل بیشتر افراد به استفاده از آن است و بیمار بعد از چند ساعت به شرایط و وضعیت درمانی که می‌خواهد می‌رسد.
  • در درمان کامپوزیت رنگ دندان‌ها دقیقا به همان رنگی که بیمار علاقه دارد تبدیل می‌شود و تمام نواقص طبیعی دندان فرد گرفته می‌شود.

نکته آخر

پس به طور کلی می‌توان گفت اگر دندان شخص نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشد و دندانپزشک این را تشخیص دهد، فرد نباید از روش درمانی دیگری به جای آن استفاده کند. البته درمان ارتودنسی درمان سخت‌تری است اما نتایج بهتری دارد. درمانگاه دندانپزشکی سیو هم در زمینه ارتودنسی و هم در زمینه زیبایی با متخصصان با تجربه همکاری دارد که مشاوره بسیار خوبی در مورد انتخاب یکی از روش‌های ارتودنسی یا کامپوزیت به بیماران می‌دهند. برای کسب اطلاع از زمان‌های دریافت مشاوره رایگان دندان در رباط کریم با شماره 02156424420 تماس حاصل نمایید.

2 thoughts on “ارتودنسی یا کامپوزیت

  1. ghazal گفت:

    سلام خسته نباشید
    آیا کامپوزیت باعث‌التهاب لثه میشود؟

    1. sivadmin گفت:

      کامپوزیت به خودی خود باعث التهاب لثه نمی‌شود اما فاکتورهای زیادی در تصمیم گیری برای انجام یا عدم انجام کامپوزیت موثر هستند که در ادامه می‌توانند باعث التهاب لثه شوند.
      در حالت کلی وقتی:
      – کامپوزیت ضخامت بیش از حد به خود بگیرد
      – دندان به درستی پالیش نشود
      – فرد کیس انجام کامپوزیت نباشد
      – جرم و پلاک روی دندان‌های فرد زیاد باشد
      – شخص مشکل لثه داشته باشد
      – فرد مراجعه منظم و دوره‌ای برای چکاپ به دندانپزشک نداشته باشد
      – شخص بهداشت در ناحیه دهان و دندان را به درستی رعایت نکند
      التهاب در ناحیه لثه به وجود خواهد آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *