مقالات

آیا جرم گیری دندان ضروری است؟

جرم گیری دندان

آیا جرم گیری دندان ضروری است؟

برای پاسخ به این سوال باید ابتدا بدانیم جرم دندان چیست. همانطور که می‌دانید در فضای دهان مقدار بسیار زیادی میکروب و باکتری وجود دارد، جرمی‌هایی که بر روی دندان به وجود می‌آیند پلاک‌های میکروبی هستند که توسط بزاق دهان به دندان‌ها می‌چسبند و باعث بروز ناهنجاری‌هایی برای شخص می‌گردند. ناهنجاری‌هایی مثل بوی بد دهان، ظاهر نا مناسب دندان‌ها و از همه مهم‌تر تحلیل رفتن لثه. با توجه به همین موارد باید گفت جرم گیری دندان برای فردی که بهداشت فردی مناسبی ندارد امری ضروری است.

اگر شخصی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکند یعنی طبق توصیه دندانپزشک از مسواک استفاده نکند و یا از خوراکی‌های رنگ دار مثل قهوه بیش از حد استفاده کند، دندان‌هایش در زمان کمتری جرم می‌گیرد. استفاده از سیگار و مواد مخدر و همچنین استفاده بیش از حد از چای نیز باعث به وجود آمدن جرم بر روی دندان می‌شود. حتی خود بزاق دهان به خودی خود باعث به وجود آمدن جرم بر روی دندان می‌شود.

حال که با جرم دندان آشنا شدید و فهمیدید برای جلوگیری از بروز آسیب به دندان و لثه واجب است که دندان جرم نداشته باشد باید بدانید به عمل برداشتن جرم از روی دندان توسط دندانپزشک با استفاده از دستگاه‌های اولتراسونیک جرم گیری می‌گویند. این کار به وسیله یک جسم خمیده فلزی صورت می‌گیرد و آبی که در حین جرم گیری اسپری می‌شود برای کنار زدن جرم‌ها است.

چه زمانی دندان‌ها نیاز به جرم گیری پیدا می‌کنند؟

این زمان در اشخاص مختلف متفاوت است زیرا میزان چسبندگی بزاق افراد مختلف با هم متفاوت است همچنین این زمان وابستگی بسیار نزدیکی به بهداشت دهان و دندان دارد. اگر شخصی به طور مرتب از مسواک، نخ دندان و دهانشویه استفاده کند در مدت زمان بیشتری نیاز به جرم گیری پیدا می‌کند و شاید اصلا به جرم گیری نیاز پیدا نکند ولی در صورت بهداشت ضعیف دندان و در شرایط خاص احتمالا باید هر 6 ماه یک بار عمل جرم گیری دندان را انجام داد. جرم گیری بیش از سالی دو بار به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

اگر فردی جرم را بر روی دندان خود ببیند و متوجه شود این جرم با مسواک برداشته نمی‌شود احتمالا زمان جرم گیری دندان فرا رسیده است. اما در حالت کلی می‌توان گفت هر فرد به طور میانگین سالی یک بار به جرم گیری نیاز پیدا می‌کند. بعضی از افراد احساس درد در هنگام جرم گیری دارند و بعضی دردی را تجربه نمی‌کنند. میزان درد به میزان جرم موجود بر روی دندان بستگی دارد.

جرم گیری و آسیب به مینای دندان

برخی افراد به دلیل عدم آگاهی عنوان می‌کنند که جرم گیری باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شود اما این حرف از اساس غلط است زیرا دستگاه‌های جرم گیری توان آسیب رسانی به مینای دندان را ندارند و فقط می‌توانند با عمل لرزش باعث جدا شدن جرم از روی دندان شوند. احتمالا این افراد از مضرات جرم دندان و تاثیری که بر روی دندان و لثه می‌گذارد آگاهی ندارند. حتی بعضی از افراد حساسیت دندانی بعد از جرم گیری را به آسیب دیدگی مینای دندان ربط می‌دهند که این هم حرفی غلط است. بعد از جرم گیری دندان ممکن است افراد دچار اندکی تورم و خون ریزی در ناحیه لثه و یا حساسیت دندانی شوند که در اکثر موارد این حالت بعد از چند روز از بین می‌رود.

اهمیت جرم گیری دندان

جرم گیری دندان زمانی اهمیت پیدا می‌کند که دندان‌های شخص جرم زیادی داشته باشند و در صورتی که به آن توجه نشود باعث از بین رفتن لثه و تحلیل آن می‌شود. وقتی لثه تحلیل می‌رود ممکن است دندان‌های شخص لق شوند و در مواردی دیده شده است که دیگر دندان قابل نگهداری نیست و باید کشیده شود. همانطوری که در فیلم می‌بینید این شخص به دلیل بهداشت ضعیف دندان و عدم جرم گیری طی سالیان طولانی با لق شدن دندان مواجه شده است.

درمانگاه دندانپزشکی سیو با سالها تجربه در امور مربوط به دندان و دندانپزشکی زیبایی، همه روزه آماده پذیرش بیماران عزیز برای جرم گیری دندان است. پیشنهاد می‌شود برای دریافت مشاوره دندان توسط متخصصین درمانگاه دندانپزشکی سیو، با در دست داشتن عکس OPG، به این درمانگاه مراجعه کنید و در صورت نیاز عمل جرم گیری را در این کلینیک انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت وقت مشاوره با شماره تلفن 02156424420 تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *